Ілюстрація REUTERS

Як розповів кримський громадський активіст Дмитро Демчук, екологічна обстановка в Криму після окупації погіршилася.

"Були "ввічливі люди", ввічливість яких трансформувалася згодом у десятки жахливих кар'єрів, що знищують природу Криму гектарами, у кілометри парканів, що перегороджують шлях до моря і лісів півострова, заповідники, території яких тануть на очах під багатоповерховими та індивідуальними забудовами. Плюс картину доповнюють сотні гектарів лісових пожеж та несанкціонованих сміттєзвалищ", – розповів "Крим.Реалії" активіст.

Скептично оцінює результати роботи російської влади Криму у сфері екології проросійська представниця Лариса Курашкіна.

Відео дня

"Чиновники живуть на іншій планеті. Говорять про чисті водойми, а каналізаційні стоки йдуть у них і в море. Навіщо будувати очисні та проводити каналізаційні мережі, море все очистить... З боку Мінекології жодної перевірки, ніякого контролю", – повідомила представниця.

Читайте такожЗ'єднання явилося фото наслідків екокатастрофи в Криму

Вона зазначила, що висадка дерев у Криму в умовах дефіциту води не гарантує їхнього виживання.

"Зелені насадження нещадно вирубуються. І навіть висадивши нові, це не означає їх виростити. Як поливати будуть в Криму без води? І так за всіма їхніми програмами", – повідомила представниця.

За інформацією кримської активістки Наталії Кириченко, кримчани вже втратили надію на появу належної системи переробки сміття в Криму.

"Мені як мешканцю Криму дуже сумно усвідомлювати – Крим ніколи не отримає заводу із сортування, переробки та утилізації ТПВ", – розповіла активістка.

"Про те, як виконується програма із захисту екології в Криму, добре видно з Феодосії. Коктебеля, Євпаторії та Армянська. Колосальні обсяги фекалій ріками течуть в море, кислотні тумани й забудова заповідних кос і Донузлава. Все це – реальні й видимі результати діяльності команди Аксьонова. Йде нещадна експлуатація природних ресурсів Криму", – повідомив громадський активіст Володимир Гарначук.

Тим часом однією з головних загроз для екології Криму й якості життя кримчан експерти називають дефіцит прісної води на анексованому півострові.