Сума збитків «може бути нижчою за реальну», але «ситуацію спустити на гальма не вдасться», повідомили у мерії / Фото УНІАН

Одеські екологи заявляють, що не фіксували підвищення вмісту нафтопродуктів у морі з 27 листопада. Однак цифри можуть змінитися, коли судно підніматимуть з води.

Про це повідомляє Пушкинская.

Читайте такожВ одеській лікарні п'яна жінка намагалася задушити 5-місячного сина

Відео дня

«За підрахунками спеціалістів у воду потрапило 100-150 літрів палива. Все ж, що викинуло на берег, комунальники зібрали. Зараз ми чекаємо суму збитків, нанесених екології. Але не варто забувати, що при евакуації судна ми отримаємо серйозне підвищення показника забруднення», – зазначили чиновники мерії на нараді.

За їхніми словами, викиду брудної води «не уникнути». Водночас вони сподіваються на захисні бони, які повинні утримати надлишок нафтопродуктів.

В Одеській мерії переконують, що сума збитків «може бути нижчою за реальну», але «ситуацію спустити на гальма не вдасться».

За інформацією Одеського морського порту, внутрішні приміщення судна ще не обстежені. Тобто реальний стан танкера залишається невідомим.

Як повідомляв УНІАН, у Чорному морі біля Одеси зазнав аварії танкер "Делфі" з трьома українцями на борту. Танкер подав сигнал лиха ще ввечері 20 листопада, коли потрапив у зону нагляду морського порту "Південний" (Одеська обл.). Пізніше в результаті негоди його віднесло до пляжу "Дельфін" в Одесі.

Водолази евакуювали трьох членів екіпажу. За даними Адміністрації морпортів, цей танкер був без вантажу. Катастрофа танкера призвело до забруднення узбережжя.

Зокрема, за інформацією в. о. голови Держекоінспекції України Єгора Фірсова, гранично допустимі норми були завищені в 157 разів. 25 листопада у мерії заявили, що рівень забруднення значно знизився.