Flickr/Chad Johnson

Уран й інші забрудники могли потрапити в річку Детройт, коли стався обвал частини споруд на місцевому заводі. В 1940-1950 роках на підприємстві виготовляли ядерні матеріали для зброї.

Як пише Newsweek, вода могла рознести хімікати вгору за течією й отруїти ту частину річки, з якої місто Детройт бере питну воду. Мічиганський Департамент з питань довкілля, Великих озер й енергетики (EGLE) випустив заяву, в якій запевняє, що ніякої загрози для здоров'я немає.

Читайте такожУ Шотландії у шлунку кашалота знайшли 100 кілограмів сміття

Відео дня

"EGLE знає, що місце раніше використовувалося для обробки урану. Але немає жодних доказів, щоб допускати існування радіаційного ризику зараз", - йдеться в заяві.

"У EGLE немає причин вважати, що друковані плати чи інші забруднювачі з заводу несуть шкоду для людей чи довкілля. Однак, EGLE збирається продовжити розслідування потенційного впливу в рамках оцінки інциденту", - зауважили у відомстві.

Обвал заводу в Детройті може потенційно відбитися і на водах Великих озер, а також на канадському місті Віндзор, розташованому неподалік. Тому депутат парламенту Канади Браян Масс закликає залучити до розслідування інциденту в США Міжнародну спільну комісію, а також американський і канадський уряди.

Читайте такожThe Guardian: Людська цивілізація вже втратила контроль над кліматом Землі й поставила себе під загрозу

Завод раніше належав виробнику мідного прокату Revere Copper and Brass. В часи Мангеттенського проекту його використовували для будівництва атомної бомби. Після Другої світової війни й впродовж 1950-х років на заводі виготовляли уранові стержні для зброї. В 1989 році підприємство закрили на п'ять років.