В Україні можуть фіксувати екопорушення за допомогою аерокосмічної зйомки / фото УНІАН

Державна екологічна інспекція України для більш оперативної та ефективної протидії порушенням природоохоронного законодавства має намір створити Центр з фіксації екологічних порушень за допомогою аерокосмічної зйомки.

Про це повідомляє прес-служба Національної екологічної ради України.

Читайте такожЧи настане похмуре завтра: Україна без риби й зі смітниками замість річок та морів

Відео дня

"Розуміючи всі виклики, які сьогодні стоять перед природоохоронними органами, продовжуючи розпочаті реформи, Державна екологічна інспекція України для більш оперативної та ефективної протидії порушенням природоохоронного законодавства спільно з академією післядипломної освіти при Міністерстві охорони навколишнього середовища та природних ресурсів України має намір створити Центр з фіксації екологічних порушень за допомогою аерокосмічної зйомки", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що державні природоохоронні органи фіксують істотне збільшення порушень природоохоронного законодавства в останні п'ять років. Нераціонально використовуються природні ресурси, з'являються незаконні піщані і гравійні кар'єри, рубаються ліси, браконьєрство знищує водні живі ресурси.

"Все це веде до знищення цілих екосистем. Непродумана людська діяльність викликала процеси зміни клімату, які ризикують стати незворотними. Глобальне потепління в нашій країні змістило кліматичні пояси на 250 кілометрів. Останні чотири роки спостерігається катастрофічне маловоддя, річки наповнюються не більше 70% від норми, що спричинило за собою опустелювання територій", - зазначила прес-служба.

Повідомляється, що в першу чергу це торкнулося південних областей: Миколаївської, Херсонської, Одеської.

Раніше голова Держекоінспекції Андрій Мальований заявляв, що реформа Державної екологічної інспекції, а саме створення нової територіальної мережі відомства, проведення кадрових змін та збільшення розмірів штрафів, буде завершено до кінця року.

Вас також можуть зацікавити новини