Фото REUTERS

Журналісти "Стоп корупції" розкрили у Кривому Розі схему, за допомогою якої псевдоекологи заважали роботі підприємств міста завдяки подачі фальшивих скарг, що зупиняли роботу заводів на час численних перевірок і судових справ.

"Від небайдужих… з активною громадською позицією людей. Люди з незрозумілими адресами в Кривому Розі, які ніякого відношення до нашого підприємства не мають, і навіть в території, де воно розташоване, почали писати папери про, скажімо так, про якісь порушення у нашій діяльності", – розповідає головний інженер ТОВ "Рудомайн" Сергій Генкуленко.

Як пояснюють експерти в питанні права, переговори з екорейдерами неможливі, оскільки їх мета - атакувати підприємства, для чого такі активісти будуть шукати будь-який зручний для них спосіб.

"Якщо навіть питання чи проблема на виробництві – ти її усунув, закупилося обладнання, модернізувалося абсолютно все. Через тиждень-два знову почнеться ще якась вимога...Тому питання у протиправності таких вимог", – пояснює партнер адвокатського об'єднання Іван Проданик.

Юристи зазначають, що "екоактивісти" вперто не помічають реальних екологічних проблем, таких як катастрофічне зменшення ресурсів питної води або рекордна загазованість повітря автотранспортом.