Щекавиця стала заказником /ua.igotoworld.com

Київрада оголосила ландшафтним заказником «Гора Щекавиця» близько 135 тис. кв. м території, що розташована між вулицями Олегівська, Лук’янівська, Нижньоюрківська, Кирилівська та Нижній Вал (історична місцевість – гора Щекавиця) в Шевченківському районі міста.

Читайте такожВідсьогодні в Україні заборонена суцільна вирубка Карпатського лісуЯк передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення підтримали сьогодні на засіданні Київради 74 з 83 депутатів.

Рішенням встановлено, що управління заказником здійснюється комунальним підприємством з утримання зелених насаджень Шевченківського району.

Відео дня

Згідно з рішенням, ландшафтний заказник «Гора Щекавиця» створюється без вилучення земельних ділянок у їх власників або користувачів. Водночас зазначається, що на його території заборонена будь-яка діяльність, яка негативно впливає або може впливати на стан природних та історико-культурних комплексів та об’єктів чи перешкоджає їх використанню за цільовим призначенням.

Також рішення є підставою для розроблення проекту землеустрою щодо організації та встановлення меж заказника.

Згідно з рішенням, до заказника включено території: верхівка гори Щекавиця із зеленими насадженнями – 55,1 тис. кв. м; схили гори – близько 80 тис. кв. м.

Новини, які можуть вас зацікавити