Розробники зазначають, що й максимальна швидкість не розчарувала – близько 100 км/год / Фото УНІАН

У Дніпрі троє ентузіастів перетворили вантажну "Таврію" на електрокар.

Читайте такожПродажі електромобілів в Україні за 10 місяців зросли вдвічі

Переобладнання коштувало близько 90 тис. грн, які окупляться уже за півтора року, йдеться у сюжеті ТСН. Під час робіт автомобілісти одразу поставили перед собою мету: авто має проїжджати не менше 100 км, але уже під час тестів зрозуміли, що перевершили самі себе. Так, заряду батареї "електротаврії" вистачає на 150 км.

Розробники зазначають, що й максимальна швидкість не розчарувала – близько 100 км/год. Таким можуть похизуватись далеко не усі китайські аналоги.

На підготовку проекту саморобного електрокара в ентузіастів пішло близько трьох місяців підготовки і ще чотири – на складання. Після тестів автомобілісти зареєстрували авто у державному авто-транспортному проектному інституті та у Сервісному центрі МВС.

У перспективі чоловіки можливо почнуть виготовляти такі ж автівки під замовлення.

"Ми намагалися зробити так, щоб усі наші конструкторські рішення, напрацювання ми могли запропонувати звичайним людям", - говорить один із авторів "електротаврії".

Загалом же автомобілісти розповідають, що черпали натхнення та інформацію на YouTube, а вже потім шукали потрібні комплектувальні в Україні. При цьому вони здивувались, що деякі системи навіть виготовляються на Батьківщині.