REUTERS

Про це заявив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак з нагоди набуття 4 листопада чинності Паризької кліматичної угоди, повідомили УНІАН у прес-службі Мінекології.

Він нагадав, що Україна однією із перших країн Європи повністю завершила процедуру ратифікації Паризької угоди, яка зобов’яже країни скорочувати викиди парникових газів.

Читайте такожУкраїна в 2015 році скоротила викиди вуглекислого газу

Відео дня

За словами міністра, для України це означатиме перехід до циклічної економіки на засадах сталого розвитку.

«Провідні міжнародні експерти та лідери країн реально замислюються над загрозами для людства у разі, якщо розпочнуться незворотні кліматичні зміни», - зауважив Семерак.

Він зазначив, що Паризька угода на відміну від Кіотського протоколу матиме справді глобальний характер і передбачає залучення до процесу всіх сторін Рамкової конвенції ООН про зміну клімату. Угода також зобов’язує країни скорочувати викиди парникових газів і, відповідно, поступово відмовлятися від вуглецевого сценарію розвитку.

«Однією з вимог Паризької угоди до країн-підписантів є розробка стратегії низьковуглецевого розвитку до 2050 року. Україна як країна-лідер серед підписантів Паризької угоди має поступово відмовлятися від вуглецевого сценарію розвитку. Це передбачає скорочення споживання традиційних енергетичних ресурсів, використання відновлювальних джерел енергії, запровадження енергозберігаючих технологій», - пояснив міністр.

Читайте такожЄвропарламент ратифікував Паризьку угоду щодо клімату

Як повідомляв УНІАН, сьогодні Генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Пан Гі Мун оголосив про набуття законної сили Паризької угоди щодо клімату.

Станом на 4 листопада 2016 року Угоду підписали 195 держави і 97 ратифікували.

Паризька угода була підписана 12 грудня 2015 року на 21-й Конференції Сторін Рамкової конвенції ООН про зміну клімату. Від імені України була підписана 22 квітня 2016 року.

Вже 1 липня 2016 року Президент України Петро Порошенко підписав Закон України "Про ратифікацію Паризького угоди", який раніше ухвалив парламент.