REUTERS

Місто Гуйюй в провінції Гуандун в Китаї вже давно відоме як одне з найбільших у світі електронних звалищ.

Близько 5 тисяч цехів у населеному пункті переробляють 15 тисяч тонн сміття щоденно, включаючи жорсткі диски, мобільні телефони, комп'ютерні екрани та комп'ютери, які доставляють зі всього світу. Багато робітників працюють у приміщеннях, які погано провітрюються, з малою кількістю захисного обмундирування, розбираючи викинуту електроніку голими руками, пише Reuters.

Пластикові схемні плати переплавляють, аби отримати цінні метали - золото, мідь і алюміній. В результаті, велика кількість забруднюючих речовин, важких металів і хімічних речовин викидаються у місцеві річки, серйозно забруднюючи запаси води, знищуючи сільськогосподарські врожаї і наносячи шкоду здоров'ю мешканців.

Відео дня

Сморід горілого пластика огортає маленьке містечко, а деякі річки чорніють від промислових стоків.

Читайте такожЗа рік понад 40 мільйонів тонн електроніки викинули на смітники - ООН

Згідно з дослідженням Південно-китайського університету в Шантоу (Southern china's Shantou University), повітря і вода в Гуйюї сильно забруднені токсичними частинками металу. В результаті, діти, які там живуть, мають аномально високий рівень свинцю в крові.

І якщо раніше більша частина електронного сміття імпортувалася в Китай, то зараз все більше викинутої електроніки постачають з регіонів країни, оскільки добробут її мешканців зростає.

Згідно з даними Міністерства промисловості та інформаційних технологій, сьогодні Китай виробляє 6,1 млн тонн електронних відходів на рік і є другим після США, які виробляють 7,2 млн тонн.