Активісти закликають не купувати хутряні вироби / фото УНІАН

У Києві 27 листопада 2020 року провели акцію до Всесвітнього дня без хутра, який відзначаються сьогодні у різних країнах.

Читайте такожУ Києві пройшла акція "Досить мучити тварин!" (фоторепортаж)

Як зазначають учасники акції, їхньою метою було привернути увагу до жорстокості хутряної індустрії та закликати споживачів не робити необдуманих покупок в Чорну п'ятницю, коли багато магазинів, які продають вироби з хутра, пропонують великі знижки.

Крім того, антихутряні протести пройшли сьогодні у Львові. Активісти в Чорну п'ятницю просили людей не вестися на знижки на хутряні вироби і взагалі відмовитися від них.

Акцію провели в центрі міста біля магазину, де продають шуби і куртки з натуральним хутром. Активісти принесли з собою плакати з зображеннями знесилених тварин. Таким чином хочуть привернути увагу до проблеми жорстокої індустрії. Людям радять замінити одяг з хутра на речі з екологічних матеріалів і таких, які не шкодять тваринам.

Відмова від натурального хутра у світі

Зазначимо, що дедалі більше країн світу відмовляються від хутряної промисловості, в тому числі з гуманних мотивів. Так, ще навесні 2019 року у Німеччині припинила роботу остання хутряна ферма через тиск захисників прав тварин і суворий контролю ветеринарного відомства. Тоді як Норвегія планує заборонити ферми з вирощування лисиць та норок для хутряної промисловості вже до 2025 року. Ізраїль також планує заборонити купівлю і продаж хутра тварин, окрім спеціально схвалених випадків.

Більш того, натуральне хутро вже давно перестало бути модним, а навіть навпаки вважається несмаком. Відомі зірки одна за одною відмовляються носити хутро, а модел'єри більше не використовують його в своїх колекціях, як, приміром, Жан-Поль Готьє.

Інші новини екології