В Україні виробництво, продаж і купівля хутра ніяк не регулюються на державному рівні / фото УНІАН

Ізраїль планує заборонити купівлю і продаж хутра тварин, окрім спеціально схвалених випадків.

Про це заявила міністерка охорони навколишнього середовища Гіла Гамліель, пише Громадське з посиланням на BBC.

Вона назвала використання шкіри та хутра в модній індустрії «аморальним». 

Відео дня

«Хутряна промисловість призводить до загибелі сотень мільйонів тварин по всьому світу і повʼязана з невимовною жорстокістю і стражданнями», — додала міністр.

Зараз будь-яка людина, яка бажає купити або продати хутро в Ізраїлі, має отримати на це дозвіл, подавши відповідну заяву. Досі ніяких обмежень не було, однак за новими правилами продаж і купівлю хутра дозволять тільки у випадках «наукових досліджень, освіти або навчання, а також для релігійних цілей або традицій».

Виняток, ймовірно, стосуватиметься й ультраортодоксальної громади Ізраїлю, серед якої багато чоловіків носять великі круглі хутряні шапки, які називаються штраймли. Цей головний убір хасиди надягають в особливо урочистих випадках.

Зазначимо що на сьогодні заборона на продаж будь-якого хутра тварин діє лише в кількох містах у США, а також в бразильському місті Сан-Паулу.

Читайте також"Тварини – друзі, а не їжа": у Києві зоозахисники вимагали заборонити шкуродерні в Україні (фоторепортаж)

Продаж хутра в Україні

В Україні виробництво, продаж і купівля хутра ніяк не регулюються на державному рівні. Стурбовані екоактивісти вже кілька років намагаються привернути увагу депутатів до законопроєкту про заборону хутрового виробництва в Україні. Він передбачає закриття хутряних ферм з 2025 року. Активісти побоюються, що неухвалення цього закону призведе до збільшення кількості хутряних ферм в Україні.

«Зараз в Європі масово закриваються хутряні ферми й до 2025 року практично всі країни Європи закриють свої хутрові ферми і відповідно захочуть кудись переміщати свої бізнеси. Зараз країни, які зовсім не регулюють хутрове питання — це Україна, Молдова і пострадянський простір власне», — пояснює представниця ГО «Єдина планета».