Сьогодні у Києві на Майдані Незалежності відбулась акція з нагоди Всесвітнього дня тварин.

Відео дня

Читайте також"Домашні тварини – не м'які іграшки": у Німеччині вводять нові правила для власників собакЯк повідомили УНІАН її організатори, активісти вимагають законодавчої заборони шкуродерень, експериментів над тваринами та використання тварин у цирках.

Серед вимог також – адопція безпритульних тварин замість евтаназії, заборона полювання та захист сільськогосподарських тварин.

«Ми вийшли на головну площу країни, тому що за півтора роки нова влада не ухвалила жодного зоозахисного законопроєкту. Їх прийняття саботується парламентом. Наша головна вимога сьогодні – ухвалити розроблений нами закон №2360 і заборонити шкуродерні за прикладом європейських країн», – заявив голова ГО «Єдина планета», координатор кампанії ХутроOFF Павло Вишебаба.

За його словами, це необхідно зробити терміново, тому що через заборону хутрових ферм в ЄС розпочалось переміщення цього негуманного і брудного бізнесу до України.

Читайте такожВ Україні хочуть запровадити платну реєстрацію домашніх тварин«Ми маємо продемонструвати, що ми цивілізована європейська країна, в якій також недопустимо здирати шкіру з живих істот», - наголосив він.

Активісти закликають усіх небайдужих і надалі долучатися до подібних акцій, створювати таким чином тиск на владу, аби необхідні зоозахисні законопроекти таки ухвалювалися.

Виробництво хутра в Україні: деталі законопроекту

У листопаді 2019 року у Верховній Раді зареєстровано проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення правового регулювання виробництва хутра в Україні (№2360-1).

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що він передбачає вдосконалення правових норм, які регулюють здійснення господарської діяльності з розведення, вирощування та утримання хутрових тварин з метою виробництва хутра, а також приведення таких норм у відповідність з європейським законодавством.

Крім того, документом пропонується посилити відповідальність за жорстоке поводження з тваринами.

Автори законопроекту хотіли, щоб цей закон набирав чинності з 1 січня 2023 року. При цьому Кабінет міністрів мав би розробити та ухвалити Державну програму з розвитку виробництва хутра в Україні на період до 1 січня 2028 року.

Вас також можуть зацікавити новини