ТСН.Тиждень оприлюднить результати експертизи і розповість, хто з виробників меду вдається до обману / Фото УНІАН

ТСН.Тиждень провів масштабний експеримент в рамках проекту «Стоп Фальсифікат» і, слідом за вершковим маслом, перевірив український мед.

Проблема фальшивого меду – світова, адже мед входить у ТОП-3 продуктів світу, які підробляють найчастіше. Україна ж тримає лідерські позиції з експорту цього солодкого продукту у світі – входить у ТОП-5 експортерів меду.

Читайте такожУкраїна зможе експортувати ріпаковий шрот та мед до Китаю

Відео дня

«На експорт йде найкраще. Продаємо іноземцям чистий продукт, а собі часто лишаємо фальсифікат», - розповіла кореспондент ТСН.Тиждень Наталія Ярмола.

Тож ТСН.Тиждень провів масштабний експеримент в рамках проекту «Стоп Фальсифікат» і виявив, скільки чистого меду споживають українці.

Проект стартував 10 лютого. Експерти – національний консультант ФАО Анна Бурка, голова ГО «Громадський контроль захисту прав споживачів» Владислава Миронова та її заступниця Ольга Котехова, а також колишня в.о. міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева - роз’їхалися по Україні та відібрали мед для досліджень.

«Після цього відібрані зразки відправили до лабораторій у Львові, Києві та місті Бремен (Німеччина). В останній розроблена унікальна методика дослідження меду на уміст цукрових сиропів», - розповіла Наталія Ярмола.

У неділю, 22 березня, о 19-30 ТСН.Тиждень оприлюднить результати експертизи і розповість, хто з виробників меду вдається до обману, як саме натуральний мед перетворюється на фальсифікат і скільки підробок насправді споживають українці.

Як повідомляв УНІАН, Україна за підсумками 2019 року збільшила експорт меду на 12,7% – до 55,6 тисячі тонн, при загальному виробництві близько 110 тисяч тонн.