ДПЗКУ запускає виробництво борошна на чотирьох заводах / фото УНІАН

Державна продовольчо-зернова корпорація України (ДПЗКУ) запускає виробництво борошна на чотирьох власних підприємствах для забезпечення попиту на внутрішньому ринку в період карантину. Про це повідомила прес-служба корпорації.

Читайте такожКарантин в Україні: роботу продуктових ринків дозволили, але є умови

"ДПЗКУ готова до роботи над забезпеченням продовольчої безпеки країни у період карантину та боротьби з COVID-19. Вже цього тижня ДПЗКУ запустить виробництво борошна на чотирьох власних підприємствах у Житомирській, Львівській, Сумській та Тернопільській областях для забезпечення поточного попиту на внутрішньому ринку. У квітні корпорація планує виробити близько 15 тис. тонн готової продукції", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

У прес-службі уточнили, що в активи ДПЗКУ входять 10 борошномельних підприємств у 7 регіонах України загальною виробничою потужністю 1000 тонн готової продукції на добу, все обладнання технічно справне і готове до безперебійної роботи.

У разі необхідності, корпорація готова до одночасного запуску всіх своїх виробничих потужностей.

Також повідомляється, що запаси продовольчої пшениці на елеваторах ДПЗКУ становлять понад 100 тис. тонн, чого вистачить для максимального завантаження всіх борошномельних підприємств корпорації протягом трьох місяців.

"Запасів продовольчої пшениці на елеваторах корпорації достатньо для забезпечення безперебійних поставок борошна на внутрішній ринок на початку червня, тобто до початку надходження зерна нового врожаю, яке вже частково закуплено в рамках нашої форвардної програми", - наводяться в повідомленні слова директора комерційного департаменту ДПЗКУ Івана Мащенка.

Як повідомляв УНІАН, 27 березня ДПЗКУ і ПАТ "Аграрний фонд" заявили про готовність направити на переробку і реалізацію 160 тис. тонн пшениці, щоб стабілізувати ціни на борошно в умовах карантину в Україні. Цей обсяг дозволить виробити 128 тис. тонн борошна для внутрішнього ринку.

Раніше Всеукраїнська асоціація пекарів та асоціація "Борошномели України" попередили про можливе подорожчання хліба і хлібобулочних виробів на 20% через подорожчання пшениці на тлі епідемії коронавірусу в світі.

За даними Держстату, обсяг виробництва борошна в Україні у 2019 році скоротився на 3% - до 1,58 млн т.

Довідка УНІАН. Державна продовольчо-зернова корпорація (ДПЗКУ) - вертикально інтегрована компанія, яка проводить весь цикл робіт із зерновими і продуктами їх переробки: від виробництва до експорту. До складу ДПЗКУ входять 55 філій, їх загальна робоча місткість становить 3,75 мільйона тонн сільгоспкультур, в тому числі сумарні потужності з перевалки на експорт Одеського та Миколаївського портів - близько 2,5 мільйона тонн зернових вантажів на рік.