Послуга розрахована на домогосподарства, які можуть заплатити за газ без субсидії / фото УНІАН

Українці, які отримують субсидію на оплату житлово-комунальних послуг, не зможуть скористатися послугою «Газовий запас» і закупити газ за низькою літньою ціною для використання його в опалювальний сезон.

Читайте такожУкраїнцям пропонують газ за літніми цінами на зиму: де і як можна скористатися послугою

Про це в інтерв'ю Радіо Свобода сказав виконавчий директор Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» Юрій Вітренко.

Відео дня

"Ті, хто отримують субсидії, й надалі отримуватимуть субсидії. І цей "газовий запас" розрахований, очевидно, не на них. Але є люди, які можуть заплатити за газ без субсидії. Для таких споживачів був запропонований такий продукт, коли вони платять за поточною ціною», - сказав він.

За словами Вітренка, таким чином, у ця платоспроможна категорія громадян взимку матиме буде газ, який вони купили за літньою, нижчою ціною.

«Ми не очікуємо якусь значну суму, ці гроші йдуть не напряму, а через облгазбути. І ще питання, наскільки облгазбути оплатять ці гроші «Нафтогазу»? Просто інтереси споживачів важливі самі по собі», - додав він.

Як повідомляв УНІАН, 21 серпня «Нафтогаз України» запустив новий продукт «Газовий запас» і пропонує побутовим споживачам купити газ у вересні за низькою літньою ціною і використовувати його протягом опалювального сезону.

Так, побутовий споживач зможе закупити до 25 тис. куб. м газу за ціною 4874,42 грн за тис. куб. м. Скористатися пропозицією можна буде до 25 вересня.