Ілюстрація / REUTERS

Світові ціни на нафту на відкритті торгів на біржі ICE в Лондоні показали різке зростання після того, як Саудівська Аравія скоротила видобуток на тлі атаки дронів на заводи Saudi Aramco.

Про це свідчать дані торгів, передає РБК.

Вартість ф'ючерсів на нафту марки Brent з поставкою в листопаді зросла на 13,86%, до $69,91 за барель. При цьому в перші хвилини торгів ціна нафти Brent досягала значення в $71,95 за барель. На попередньому закритті вона становила трохи більше $60 за барель.

Відео дня

Читайте такожТрамп дозволив відкрити нафтові резерви країни після атаки в Саудівській Аравії

Ціна жовтневого ф'ючерса на нафту марки WTI збільшилася на 11,23% - до $61,79 за барель (проти майже $55 на попередньому закритті).

Нагадаємо, раніше аналітики і трейдери заявили Reuters, що ціни на нафту підскочать на $5-10 за барель при відкритті торгів у понеділок, 16 вересня. При цьому вони допустили, що в довгостроковій перспективі ціни можуть піднятися до $100 за барель у тому випадку, якщо Саудівська Аравія не зможе швидко відновити поставки нафти.

Як повідомляв УНІАН, що на сході Саудівської Аравії в результаті атаки безпілотників сталися пожежі на двох нафтопереробних підприємствах національної компанії Saudi Aramco.