Ілюстрація REUTERS

У житлових будинках, де немає встановленого приладу обліку тепла, тариф рахуватиметься за нормативним споживанням і з урахуванням температурного коефіцієнта, у той час як у будинках з лічильниками - за фактичним споживанням.

Читайте такожУ Києві будинки почали під'єднувати до тепла

Про це на брифінгу сказав директор структурного підрозділу «Енергозбут» КП «Київтеплоенерго» Костянтин Лопатін.

Відео дня

«Є будинки, які не обладнані приладами обліку, а є будинки, в яких ці прилади були вкрадені. Є будинки, в яких технологічно немає можливості встановити прилади. На сьогодні таких будинків залишається по місту близько 440. А також будинки, в яких лічильники вийшли з ладу», - сказав він.

Він зазначив, що для цієї категорії споживачів нарахування здійснюватимуться відповідно до нормативного тарифу, але з урахуванням температурного коефіцієнта. Інформація про температурні коефіцієнти публікуватиметься в обов'язковому порядку.

За словами Лопатіна, в рамках підготовки до опалювального сезону працівники підприємства налагодили роботу близько двох тисяч комерційних приладів обліку теплової енергії, які встановлені в житлових будинках. На початок опалювального сезону рівень обладнання житлового фонду Києва приладами обліку становить близько 90%, і роботи з відновлення лічильників не припиняються.

«Відповідно, в будинках, де стоїть прилад, нарахування за послуги централізованого опалення здійснюватимуться лише на підставі фактичного споживання будинку. Тариф не змінився, і, відповідно, нарахування та розподіл кількості теплової енергії, спожитої будинком, здійснюватиметься залежно від специфіки будинку: або пропорційно опалювальній площі всередині будинку, або згідно з даними індивідуальних приладів обліку, якщо вони є», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, 1 травня 2018 року теплові мережі столиці перейшли від «Київенерго» (входить до складу найбільшого приватного енергохолдингу ДТЕК бізнесмена Ріната Ахметова) в управління КП «Київтеплоенерго». 1 серпня «Київтеплоенерго» також отримало в управління генеруючі об'єкти (ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, завод «Енергія»).