Жителі столиці, сидячи без роботи на карантині, стали менше платити за комуналку / фото УНІАН

Столичні підприємства - надавачі житлово-комунальних послуг закликають киян допомогти родичам і сусідам в умовах карантину здійснювати платежі через онлайн-сервіси.

Читайте такожДе в Україні найдорожча комуналка: рейтинг міст

Як передає кореспондент УНІАН, про це йшлося на брифінгу представників компаній «Київтеплоенерго», «Київводоканал», Головного інформаційно-обчислювального центру, які наголосили на важливості дотримання платіжної дисципліни, щоб уникнути перебоїв з наданням послуг.

Директор СП «Енергозбут» комунального підприємства «Київтеплоенерго» Костянтин Лопатін заявив, що наразі зафіксовано погіршення рівня оплати киянами спожитих послуг з опалення та гарячого водопостачання в середньому на 15% порівняно з аналогічними періодами у попередні опалювальні сезони.

«За березень киянами не було в повному обсязі сплачено за гаряче водопостачання та централізоване опалення - сукупна заборгованість містян збільшилась на 250 млн грн і сумарно за послуги всього тепло-водопостачання вже досягла майже 2 млрд грн», - заявив він.

Лопатін зауважив, що 80% наповнення тарифу, за яким працює підприємство, – це газова складова, тобто «паливна». «Відповідно, недостатній рівень розрахунків у першу чергу накладає складнощі у взаємовідносинах з гарантованим постачальником природного газу і потенційно несе в собі загрози, пов’язані з перебоями в газопостачанні об’єктів інфраструктури нашого міста», - пояснив Лопатін.

Він звернув увагу, що, окрім послуги гарячого водопостачання, підприємство також забезпечує електропостачання столиці. Так, ТЕЦ №№ 5 і 6 працюють на газі та виробляють електроенергію.

«Подальше зростання боргів є неприпустимим. І ми ще раз закликаємо всіх наших клієнтів проявити громадянську свідомість і в першу чергу потурбуватися про своїх рідних, близьких, які, можливо, самостійно не мають можливості сплачувати за житлово-комунальні послуги або не знайомі з електронними дистанційними сервісами. Тому дуже просимо: будь-ласка, потурбуйтесь про своїх сусідів, про своїх рідних, допоможіть їм зареєструватися у відповідних кабінетах, навчіть їх користуватися послугами онлайн-платежів, не виходячи з дому», - закликав представник «Київтепроенерго».

Директор розрахункового департаменту ПрАТ «АК «Київводоканал» Валерій Люлін звернув увагу, що підприємство забезпечує безперебійне постачання води і ліквідовує всі аварії максимально оперативно, впродовж доби.

«Відчувається певне просідання платежів. Майже 25% недоплати на сьогодні в порівнянні з тим самим числом попереднього місяця. Сподіваюсь, що ситуація виправиться до кінця місця, оскільки платіжки тільки прийшли. Закликаємо користуватися всіма онлайн-сервісами сплати… Кожна гривня, сплачена вами, є запорукою безперебійного водопостачання. Тому просимо вас підтримувати платіжну дисципліну і не забувати про підприємства життєзабезпечення столиці», - сказав Люлін.

Він нагадав, що 25 березня Кабінет міністрів ухвалив постанову № 247 щодо покращення режиму надання субсидій. «Навіть ті, хто залишився без роботи, на сьогодні у зв’язку з карантином мають право безперешкодно звернутися та отримати субсидію на сплату ЖКП у полегшеному порядку. Тому, будь-ласка, звертайтеся за субсидіями, користуйтеся онлайн-сервісами, сплачуйте за наші послуги. Будемо дуже вдячні», - сказав Люлін.

Директор комунального підприємства «Київкомунсервіс» Максим Ляшкевич повідомив, що через коронавірус підприємство збільшило витрати, оскільки потрібно проводити дезінфекцію машин та контейнерів, іншого обладнання для захисту працівників, які забезпечують стабільне вивезення сміття. Також, за його словами, зросла кількість відходів, оскільки люди перебувають вдома, зросла кількість споживання продуктів, відповідно, збільшились обсяги сміття.

«Рівень сплати на сьогодні становить десь 60-70%. Тому ми звертаємось до вас і просимо знайти можливість і оплатити послугу. Тому що накопичення відходів призводить дуже швидко до погіршення санітарно-епідеміологічного стану», - заявив він.

Ляшкевич запевнив, що підприємство робитиме все, щоб підтримувати надання послуги у безперебійному режимі.

Детальніше про це можна дізнатися з відеоматеріалу: