США пригрозили покаранням за порушення стелі цін на нафту / фото ua.depositphotos.com

У листопаді власники грецьких нафтових танкерів скоротили кількість перевезеної російської нафти. Як пише Bloomberg, кількість танкерів, що відправляються в РФ, в листопаді скоротилася на чверть в порівнянні з минулим місяцем і на 60% в порівнянні з червнем.

За їхніми даними, нещодавно американський Мінфін відправив 30 фірмам, контролюючим близько 100 нафтових танкерів, листи з вимогою надати інформацію і документи про перевезення і компанії, що беруть участь в них. Якщо вимоги не будуть виконані, то може дійти до тюремного ув'язнення.

Представники двох страховиків сказали журналістам, що в останні тижні тон розмов з владою змінився. Також Сполучені Штати ввели санкції проти кількох судів та їх власників. За даними Bloomberg, більшість з них належали російській судноплавній компанії "Совкомфлот".

Відео дня

Крім того, раніше американський Мінфін налякав деяких власників танкерів, зажадавши пояснити, що вони зробили для дотримання обмеження цін на російську нафту, встановленого групою семи.

Згідно з відкритими даними, в листопаді грецькі танкери перевезуть 15 вантажів флагманської Московської нафти Urals. У жовтні вони перевезли 20 вантажів. 

"Якщо нинішні темпи експорту збережуться, а поставки вже запланованих вантажів підуть за планом, то поставки російської нафти в цьому місяці можуть скоротитися приблизно на 150 000 барелів на день", - додає видання.

Ситуація з російською нафтою: що відомо

Як повідомляв УНІАН, на початку грудня 2022 року Рада ЄС ухвалила рішення про встановлення граничної ціни на експортовану Росією нафту на рівні 60 доларів за барель

Вже в серпні Bloomberg повідомляв, що цінова стеля не діє. За їхніми даними, в липні країна-агресор заробила на експорті нафти рекордну суму

Вас також можуть зацікавити новини: