Наразі неякісного пального на ринку набагато менше, каже експерт, ніж, наприклад, восени 2022-го / фото REUTERS

Восени 2022-го року експерт паливного ринку та директор ТОВ "Консалтингова група А-95" Сергій Куюн повідомляв, що в Україні продають "шмурдяк" на АЗС.

Тож в інтерв'ю "Обозревателю" він пояснив, чи є зараз неякісне пальне на заправках. Експерт каже, що виробники пального низької якості досі працюють. Та він наразі не чує "особливих" нарікань з боку учасників ринку:

"Якщо була б біда-біда, що ось там хтось зупинився, хтось ще щось, – ні. Воно десь існує, але, можливо, підтягнули якось якість, більше налагодили постачання".

За словами Куюна, у 2022-му році виробникам пального не вистачало октанопідвищуючих компонентів до того, щоб якось цей бензин виводити на якість. Звідти й нарікання.

Тож, щоб не втратити клієнтів, вони змушені підвищувати якість. "Вона, можливо, не Євро-5 (екологічний стандарт, – УНІАН.), але в нас багато машин і не потребують Євро-5, особливо зі старих машин. Тому не можу сказати, що в нас якась катастрофа із цим", - підсумував експерт.

Українцям замість бензину продавали "горючу суміш"

Раніше експерти розповідали, що через паливну кризу, яка сталася на українських АЗС через повномасштабне вторгнення РФ, значно збільшилася кількість контрафакту. Замість бензину українцям продають "горючу суміш", яка за кілька років використання здатна вивести автомобіль з ладу.

Начальник Головного управління Держспоживслужби в Києві Олег Рубан наголошував, що з таким пальним авто вийде з ладу через 2-3 місяці.

Директор Інституту споживчих експертиз Юрій Чорнобривець називав причину зростання частки "шмурдяку" на АЗС – дозвіл на роботу для нелегальних міні-нафтопереробних заводів (НПЗ). 

Вас також можуть зацікавити новини: