Ілюстрація / REUTERS

Національний банк України вважає поточні коливання на валютному ринку стандартними проявами гнучкого обмінного курсу і не бачить підстав для введення будь-яких обмежень.

Читайте такожНБУ вирішив зберегти облікову ставку на колишньому рівні

Про це в коментарі УНІАН сказав заступник голови НБУ Олег Чурий.

Відео дня

"Забудьте про обмеження. Слово "обмеження" з'явиться, коли у нас буде якась масштабна, божевільна криза. У нас є інші інструменти реагування на ситуацію - це плаваючий курс, це ставка. Обмеження ми будемо вводити в крайньому разі", - сказав Чурий.

Також він нагадав, що в рамках нового валютного законодавства введення обмежень – досить складний процес.

Довідка УНІАН. Українська гривня за офіційним курсом Національного банку України за травень подешевшала до долара США на 1,4% після зміцнення у квітні, а вартість долара в обмінниках подолала психологічну позначку у 27 гривень за долар.

На початку червня гривня відіграла практично втрачені позиції, і поточні котирування на міжбанківському валютному ринку становлять близько 26,5 гривні/долар.

Державний бюджет України на 2019 рік заснований на прогнозному показнику курсу гривні до долара США до кінця року на рівні 29,4 гривні/долар.

Згідно з консенсус-прогнозом опитаних УНІАН експертів, курс гривні до долара на кінець 2019 року становитиме близько 30 гривні/долар.

Історичний мінімум курсу української гривні стосовно долара США був зафіксований в лютому 2015 року і становив 30,01 гривні/долар.