Україна стала цікавою для фондових менеджерів / фото bank.gov.ua

Втомившись від торговельної війни між США і Китаєм, менеджер бондів  з компанії M&G Investments Клавдія Каліч знаходить приховані перли на периферійних ринках, менш уражених конфліктом. Україна, Нігерія і Казахстан пропонують привабливі можливості. Тому що, за словами фондового менеджера, внутрішні події в цих країнах визначають напрямок руху їхніх ринків.

Як пише Bloomberg, це робить їхні валюти менш уразливими до змін траєкторії долара і настроях інвесторів через китайсько-американську торговельну війну.

Читайте такожBloomberg: Україна «дуже активно» веде переговори з МВФ про нову програму

Відео дня

«Оцінки долара не критичні для таких видів валют», - сказала Каліч, яка керує бондами країн, що розвиваються, на два мільярди доларів, під час інтерв’ю в Сінгапурі. За її словами, для української, нігерійської й казахської валют немає ніякого значення, що станеться зі США і Китаєм в короткостроковій перспективі.

За словами голови МВФ Крістін Лагард, мита, запроваджені між США і Китаєм, стримують глобальну економіку, яка зараз в «хиткому становищі». Хоч країни домовилися про торговельне перемир’я, стратеги й інвестори стривожені тим, що головні проблеми досі не вирішені. Тому існує висока ймовірність, що переговори знову проваляться.

«Наступного тижня для Трампа може ще щось статися і він передумає», - сказала Каліч.

Читайте такожWall Street Journal: Інвестори скуповують валюти України та Єгипту

Трейдер каже, що додала до портфеля місцеві бонди України ще до перемоги Володимира Зеленського на президентських виборах у квітні. За її словами, новий український лідер призначив правильних людей на посади й прихильний до реформ, які підтримує МВФ. Українська гривня серед чотирьох валют світу з найкращими показниками у співвідношенні до долара США цього року. Це підтверджують дані Bloomberg.