У Києві працює місії МВФ / фото kmu.gov.ua

Керівник місії Міжнародного валютного фонду в Україні Рон ван Роден сподівається, що українська влада прискорить темпи реалізації реформ.

Читайте такожНа низькому старті: чи отримає Україна нову програму з МВФ

Як повідомляється на Урядовому порталі, 15 листопада прем’єр-міністр Олексій Гончарук та міністр фінансів Оксана Маркарова зустрілися з керівником місії МВФ Роном ван Роденом та економістом місії Габором Пулою.

Відео дня

В ході зустрічі сторони обговорили умови відкриття нової трирічної програми розширеного фінансування.

Гончарук зазначив, що Україна продемонструвала та продовжує демонструвати швидке та успішне втілення реформ, задекларованих президентом, урядом і парламентом.

«Протягом останніх тижнів український парламент прийняв за основу проект закону про обіг земель сільськогосподарського призначення, а також ухвалив за основу та в цілому закон про анбандлінг. Останній вже підписав президент. Відтак ми сподіваємося на узгодження нової довгострокової програми розширеного фінансування, яка підтримає наші зусилля, спрямовані на прискорення економічного зростання», - наголосив Гончарук.

фото kmu.gov.ua

Керівник місії МВФ, своєю чергою, відзначив важливість реформ, які українська влада успішно провела протягом останнього часу, та висловив сподівання на підтримку та прискорення їхнього темпу.

Як повідомляв УНІАН, місія Міжнародного валютного фонду розпочала роботу в Києві 14 листопада.

Представники місія має намір продовжити дискусії з українською владою щодо нової трирічної програми розширеного фінансування.

У Національному банку України оцінювали потенційний обсяг нової програми в 5-10 млрд доларів і прогнозували отримання перших 2 млрд до кінця року.