Експерти прокоментували відставку уряду Гончарука / фото УНІАН

В інвестиційній компанії Concorde Capital заявляють, що недавні рекомендації аналітиків для інвесторів у зв'язку зі зміною уряду в Україні не є офіційними.

Про це йдеться у заяві гендиректора Concorde Capital Ігоря Мазепи, опублікованому на офіційному сайті компанії.

Мазепа наголосив, що думка незалежних аналітиків в останньому звіті про українські бонди не збігається з його думкою і не є офіційною позицією Concorde Capital.

Відео дня

"Я як СЕО Concorde Capital поки ставлюся нейтрально позитивно до зміни уряду. Вважаю, що новий уряд це, швидше, нові можливості, ніж додаткові ризики. Тому Concorde не дає ніяких нових рекомендацій інвесторам, відмінних від тих, що були до зміни уряду", - заявив Ігор Мазепа.

Читайте такожДержбюджет через міцний курс гривні може недоотримати 60 мільярдів доходів – експерт

Як повідомляє ТСН, раніше Concordе Capital оприлюднила аналітичний звіт з рекомендаціями для інвесторів, в якому застерігала від вкладень в держоблігації, поки від МВФ не з'явиться позитивне рішення по кредиту. Зокрема, у документі наголошувалося, що одним з ключових наслідків перестановок в Кабміні є ризики популістської політики замість структурних реформ і повернення контролю над прийняттям рішень олігархами.

"Ми рекомендуємо інвесторам уникати державного боргу (як внутрішнього, так і зовнішнього - ред.), хоча б поки не надійде чітке і однозначно позитивне повідомлення від МВФ про Україну", - писала компанія.

Нагадаємо, 4 березня Верховна Рада прийняла відставку Олексія Гончарука та його уряду. За відповідний проект постанови № 3158 проголосували 353 депутати. Новим прем'єр-міністром України став Денис Шмигаль. Також Верховна Рада затвердила персональний склад нового Кабінету міністрів.