Ілюстрація REUTERS

У Росії курс євро вперше з лютого 2016 року зріс на 3,74%, до ₽86 станом на 13:21 за Києвом, випливає з даних торгів на Московській біржі. Максимальне значення протягом дня становило ₽86,05. Курс долара зростає на 3,81%, до ₽78,32.

Читайте такожЕкономіка коронавірусу: як країни світу рятуються від кризи в умовах пандемії

Станом на 14.50, курс євро зріс на 5,55%, до ₽87,5. Курс долара піднявся на 5,73%, до ₽79,77.

Відео дня

Рубль опинився під потрійним тиском, розповів аналітик «Фрідом Фінанс» Валерій Ємельянов. Іноземні фонди зараз змушені виходити з російського ринку у зв'язку з загальним відтоком коштів клієнтів з усіх ризикованих позицій, особливо з ринків. Негативно на курс валюти також впливає ситуація з цінами на нафту і невизначеність з розвитком епідемії всередині Росії, передає РБК.

Російська валюта продовжує падати, посилюючи інфляційні ризики, і поки зовнішній фон передбачає лише подальше погіршення ситуації, вважають аналітики «Велес Капіталу». В умовах поширення коронавірусу у світі Банку Росії, можливо, доведеться знехтувати інфляційними ризиками та зосередити увагу на безумовній підтримці фінансового сектору та економіки.

Експерти «Фрідом Фінанс» не виключають, що в найближчі сесії курс долара зможе наблизитися до рівня ₽80, а в окремі дні курс американської валюти може підійматися ще вище. Така ситуація можлива вже сьогодні: ринок ф'ючерсів на американські фондові індекси знову показує догляд за ліміти по волатильності, так що на ринку можливі різкі коливання.

В разі підйому американських фондових індексів і підвищення цін на нафту курс долара може повернутися в зону ₽72-75, прогнозує Валерій Ємельянов.