REUTERS

Про це повідомляє прес-служба уряду РФ.

"Позиція Росії залишається незмінною: Україна повинна повністю і в строк розрахуватися за зобов'язаннями, придбаними у грудні 2013 року за рахунок коштів Фонду національного добробуту", - йдеться в повідомленні.

У Росії знову заявили, що не беруть участі в реструктуризації і відзначили, що вона не здатна полегшити борговий тягар України.

Відео дня

Читайте такожРада підтримала реструктуризацію держборгу України

"Дебітору вигідніше заплатити Російської Федерації прямо зараз, оскільки дефолт за цими зобов'язаннями буде коштувати йому набагато дорожче: доведеться оплатити не тільки судові витрати, але і штрафні відсотки за прострочення платежів", - заявили в уряді.

Як повідомляв УНІАН, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Російська Федерація як один з кредиторів України не отримає кращих умов реструктуризації боргу, обсяг якого становить 3 млрд дол.

Читайте такожМВФ поки не прийняв рішення про статус "російського" боргу в розмірі $3 мільярди

Раніше, 27 серпня Україна і Комітет кредиторів досягли угоди про реструктуризацію частини державного боргу загальним обсягом 18 млрд дол. Реструктуризація передбачає повне списання 4 млрд дол., відстрочку платежів по тілу кредиту на 4 роки, а також встановлення єдиної процентної ставки за бондами на рівні 7,75%. Російським кредиторам запропонували такі ж умови реструктуризації боргу обсягом 3 млрд дол.

Російська сторона вже заявила про те, що не буде брати участь в реструктуризації боргу.

Однак Мінфін США закликав всіх кредиторів України якомога швидше завершити переговори за борговими операціями.

Читайте такожЯресько сказала, коли почнеться заміна єврооблігацій України на нові

Довідка УНІАН. 17 грудня 2013 року президент РФ Володимир Путін і президент України Віктор Янукович домовилися про надання російською стороною кредиту Україні в обсязі 15 млрд дол. Кредит передбачав обмін коштів на суверенні євробонди України. Перший транш кредиту обсягом 3 млрд дол. було надано Україні в кінці грудня 2013 року. Подальші транші Україна не отримувала. Виплата боргу в 3 млрд дол. була запланована на грудень 2015 року. Однак «російський» борг увійшов в перелік боргів перед приватними кредиторами, що підлягає реструктуризації.