Вакцинованим українцям платитимуть по тисячі гривень / фото УНІАН

Клієнт "ПриватБанку"розповів, з якими труднощами зіткнувся при спробі оформити карту для отримання тисячі гривень за вакцинацію від коронавірусу.

Про це він написав у відгуку на сайті "Мінфін".

За його словами, банк нібито надає обмежений функціонал для клієнтів, які не встановили мобільний додаток. При цьому частина сервісів, стверджує клієнт, доступні тільки у веб-версії, в додатку їх немає.

Відео дня

"Наприклад, якщо ви бажаєте відкрити віртуальну карту "єПідтримка", то без мобільного додатку у вас нічого не вийде. Тобто, якщо у вас немає можливості встановити їх додаток, то краще відразу обирайте інший банк для відкриття цієї карти", - радить клієнт.

Читайте також"Добре підготовлено і реалістично": українка розповіла, як мало не стала жертвою афери з "ПриватБанком"

У відповідь представник банку написав, що оформлення віртуальної карти можливо через мобільний додаток "Приват24" або "Дія". Перший перед цим слід оновити.

"Оновлена версія програми розгортається для користувачів і може бути недоступна певний проміжок часу. Зазвичай до 1 дня", - уточнили в "Приваті".

скріншот

Гроші за вакцинацію: що пообіцяв Зеленський 

15 листопада президент Володимир Зеленський заявив, що українці, які зробили два щеплення від коронавірусу, зможуть отримати через додаток" дія " тисячу гривень. Виплати відбуватимуться в рамках нової програми підтримки креативного, спортивного та транспортного секторів економіки, що отримала назву "єПідтримка".

Програма стартує 19 грудня 2021 року і діятиме до 18 грудня 2022 року. За цей час скористатися тисячею гривень зможуть всі громадяни України, які отримали дві дози вакцини за весь період проведення вакцинації (тобто щеплені з лютого 2021 року).

Гроші будуть виплачуватися на безкоштовні віртуальні карти в додатку "Дія". Їх можна буде витратити на книги, придбання абонементів в спортзали, відвідування кінотеатрів, театрів і т.д. або купити квитки на поїздки всередині країни. У програмі візьмуть участь понад 6000 підприємств у сферах культури, спорту та пасажирських перевезень, їх перелік поки невідомий.

2 грудня 2021 року Верховна Рада виділила з державного бюджету на 2021 рік 8 млрд грн на реалізацію програми.