Курс євро до долара знаходиться на мінімумі за 20 років і продовжує рухатися до паритету. Цей тиждень став найгіршим за чотири місяці для єдиної європейської валюти.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Цього тижня євро впав на 3,2% щодо долара, оскільки інвестори побоюються, що енергетична криза, викликана невизначеністю поставок газу з Росії, може схилити континент до рецесії. Його падіння допомогло підняти індекс долара США до максимуму за два десятиліття. У п'ятницю долар виріс на 0,5%.

Відео дня

"Зростання цін на газ в ЄС і ознаки нормування енергоресурсів в Німеччині підкреслюють екзистенціальні ризики для економіки єврозони", - сказав Джеремі Стретч, глава відділу валютної стратегії G10 в CIBC, додавши, що зниження євро до паритету "виглядає все більш імовірним".

Фунт стерлінгів повинен знизитися другий тиждень поспіль, але трейдери заявили, що його падіння на 1,8% на цьому тижні було відносно скромним на тлі політичного хаосу у Великобританії, пов'язаного з відходом у відставку прем'єр-міністра Бориса Джонсона. Фунт впав на 0,65% за день до 1,1948 долара.

У той час як зростання цін на енергоносії сподівається підірвати впевненість і зростання в Європі, інвестори також стурбовані станом економіки США, хоча останні дані виявилися кращими за очікування.

Долар також тримається високо на ринках, що розвиваються, опусти на цьому тижні кілька азіатських валют до багаторічних мінімумів, а індійську рупію до рекордного мінімуму.

Як повідомляв УНІАН, Національний банк з 21 травня скасував обмеження на встановлення курсу, за яким уповноважені установи можуть продавати готівкову іноземну валюту клієнтам, – раніше відповідний курс не повинен був відхилятися від офіційного більш ніж на 10%.

Офіційний курс гривні до долара зафіксований Нацбанком на рівні 29,25 грн/дол. з 24 лютого 2022 року.

Вас також можуть зацікавити новини: