Укази опубліковані на сайті президента / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони про застосування санкцій до російських олігархів, компаній і підприємств.

Укази № 726/2022 та №727/2022, які датовані 19 жовтня, опубліковані на сайті президента.

Обома указами передбачається ввести в дію рішення РНБО від 19 жовтня "Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

Відео дня

Відповідними рішеннями РНБО передбачається підтримати внесені Службою безпеки України пропозиції щодо застосування та внесення змін до санкцій.

Рішення РНБО, яких стосуються укази, передбачають застосування санкцій до фізичних та юридичних осіб.

У переліку фізичних осіб, яких стосується указ №726/2022, - 2 тис. Серед них є громадяни, зокрема, України, Росії, Сирії, Німеччини та Франції.

Так, у переліку є депутат Державної Думи Росії VI скликання (2011-2016 роки) Аліна Кабаєва, російська телеведуча Тіна Канделакі та син екс-президента України Віктора Януковича Олександр.

374 найменування. Серед цих компаній, зокрема, Російський фонд прямих інвестицій і Фонд зі сприяння та розвитку оборонно-промислових підприємств.

У переліку фізичних осіб, яких стосується указ №727/2022, - 256 прізвищ. Серед них російські олігархи Аркадій Ротенберг і Роман Абрамович.

Укази набирають чинності з дня їх опублікування.

Санкції Зеленського - що відомо

10 вересня прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Кабінет Міністрів повторно наклав санкції на Курченка, Лебедєва, Януковича і Дерипаску в частині блокування їх активів і активів, до яких вони можуть бути причетні.

За словами Шмигаля, дане рішення потрібно для того, щоб остаточно конфіскувати все їхнє майно на території України.

12 жовтня Зеленський ввів у дію рішення РНБО про застосування санкцій щодо екс-президента Віктора Януковича, бізнесмена Сергія Курченка, російського олігарха Олега Дерипаски та екс-міністра оборони Павла Лебедєва. Термін застосування санкцій - 10 років.

19 жовтня 2022 року Зеленський підписав укази про введення санкцій проти олігархів і компаній з РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: