Ілюстрація REUTERS

У квітні на ринку праці України найбільший попит мали водії та логісти. Такі дані наводяться в дослідженні сайту з пошуку роботи Jooble.

Читайте такожНаслідки коронакризи: понад 1,6 мільярда людей можуть залишитись без засобів до існування

Згідно з даними дослідження, загальна кількість вакансій, опублікованих у квітні, скоротилася на 22% у порівнянні з березнем. Єдина сфера, в якій практично не знизилася кількість щомісячних публікацій оголошень щодо роботи за останні два місяці, - це транспорт і логістика. Компанії цього сегменту активно шукали водіїв категорії Е, логістів та водіїв таксі.

Відео дня

Також у квітні можна виділити активність публікації вакансій компаній з таких сфер: IT, виробництво, гуртова та роздрібна торгівля. Так, підприємства, які пов'язані з виробництвом, шукали пакувальників, водіїв вантажних машин, токарів, складальників і швачок. Компанії зі сфери гуртової та роздрібної торгівлі публікували вакансії щодо роботи менеджером зі збуту, бухгалтером, продавцем-консультантом, охоронцем і касиром.

«Якщо говорити про активність тих, хто шукає роботу, то у квітні вона знизилася на 3% порівняно з березнем. Найбільше відгуків від кандидатів отримали такі професії, як: водій, кур'єр, продавець, прибиральниця та охоронець», - йдеться в релізі за результатами дослідження.

У релізі зазначається також зниження інтересу до пошуку дистанційної роботи на 12%.

«У квітні люди найчастіше шукали віддалену роботу бухгалтером, копірайтером, оператором колл-центру, тестувальником і перекладачем з іноземних мов. Зі свого боку для віддаленої роботи компанії найчастіше шукали операторів колл-центрів і менеджерів з продажу», - повідомляється в релізі.

Як повідомляв УНІАН, за перші 12 днів карантину в Україні кількість претендентів на ринку праці країни зросла майже на 60% у порівнянні з аналогічним періодом у лютому.

З моменту запровадження карантину на ринку праці України кількість пропозицій щодо роботи у сфері медицини зросла удвічі, і ця сфера вперше увійшла в ТОП-10 професійних сфер за популярністю.