Експертка озвучила статистику щодо безробіття / фото УНІАН

В Україні за час карантину кількість лише офіційно зареєстрованих безробітних зросла на 50%, а кількість вакансій різко скоротилася.

Про це розповіла в ефірі телеканалу "Україна 24" експертка з працевлаштування Валентина Бардадім.

Читайте такожДруга хвиля пандемії й транскордонних обмежень можуть завдати економіці новий удар - експерт

Відео дня

"На початку і під час карантину кількість безробітних зросла близько 400 тисяч осіб. Це тільки ті люди, які офіційно мали місце роботи і змогли зареєструватися в центрі зайнятості. Маємо таку статистику. Це десь на 50% більше, ніж на початку року або в минулому році", - повідомила вона.

Бардадім висловила надію, що ця цифра буде зменшуватися, оскільки українці повертаються до більш звичного життя, ніж на початку цього року.

"На рахунок ринку праці, який зараз є в Україні, то не він лише змінився, а і бізнес сам змінився під час карантину. Зменшилась кількість вакансій на 60%, опублікованих на job-сайтах в Україні. Але кількість шукачів (роботи – ред.) збільшилася. Шукачам треба прикладати максимально зусиль, щоб знайти свою ідеальну роботу", - додала експертка.

Як повідомляв УНІАН, на початку серпня в уряді заявили, що кількість нових зареєстрованих безробітних українців у липні продовжила скорочуватися і становила 68 тис. осіб, що на 7 тис. осіб менше, ніж місяцем раніше.