Легалізація грального бізнесу також дозволить бюджету отримати до 5 млрд грн / фото УНІАН

Кабінет міністрів України розробив і зареєстрував у Верховній Раді проект закону про державне регулювання грального бізнесу, повідомляє прес-служба Кабміну.

Ініціатор законопроекту "Про державне регулювання діяльності у сфері організації і проведення азартних ігор" - прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

На даний момент текст законопроекту на сайті Верховної Ради відсутній.

Відео дня

Згідно з повідомленням прес-служби Кабміну, у законопроекті уряд пропонує встановити обмеження за кількістю ліцензій, гральних закладів та обладнання, дозволити розміщення гральних автоматів виключно на території готелів класу 3-5 зірок, а казино - тільки у 5-зіркових готелях. Надходження до бюджету від продажу ліцензій пропонується направити на розвиток спорту, медицини та культури в Україні.

Читайте такожЛише 11% українців підтримують легалізацію грального бізнесу без жодних обмежень – опитування

Також гравці мають проходити обов'язкову верифікацію при прийомі ставок і виплаті виграшів, а також реєстрацію виграшів у "Системі онлайн-моніторингу", яка адмініструється Податковою службою.

Крім того, уряд пропонує посилити фінансову та кримінальну відповідальність за діяльність у сфері азартних ігор без ліцензії.

"Ухвалення законопроекту врегулює проблему поширення нелегального грального бізнесу, обмежить поширення ігроманії. Легалізація грального бізнесу також дозволить бюджету отримати до 5 млрд грн, при цьому остаточні цифри очікуваних надходжень до бюджету залежатимуть від того, в якій редакції депутати приймуть закон", - йдеться в повідомленні прес-служби Кабміну.

Як повідомляв УНІАН, президент Володимир Зеленський доручив Верховній Раді ухвалити закон про легалізацію грального бізнесу в Україні до 1 грудня 2019 року.

29 вересня Кабінет міністрів схвалив відповідний законопроект.