Фото УНИАН

У Росії в січні 2016 року банкіри відзначили нетипове для цього часу року зростання попиту на кредити для купівлі товарів у торговельних мережах, пише "Комерсант" з посиланням на учасників кредитного ринку.

Відразу у кількох лідерів ринку POS-кредитування кількість виданих у січні (традиційно найнижчі протягом року) кредитів зрівнялася з видачами звичайного в цьому відношенні місяця - листопада 2015 року, повідомили виданню представники ХКФ-банку і банку "Ренесанс кредит".

Альфа-банк очікує, що січневі видачі кредитів навіть перевищать листопадові. Директор з розвитку масового сегменту Дмитро Жиздюк вважає, що за підсумками першого місяця 2016 року видача буде на рівні 4 млрд руб., в листопаді 2015 року банк видав таких кредитів на 3,6 млрд руб.

Відео дня

Представники кредитного ринку сходяться на думці, що на відміну від піку продажів грудня 2014 року, сьогодні більше покупок здійснюються у кредит. Вони бачать у цьому декілька причин.

"Електроніка і побутова техніка в основному імпортні та через зростання курсів валют можуть подорожчати швидше за інші товари, наприклад меблі чи одяг, що підігріває попит",— повідомив газеті заступник голови правління ХКФ-банку Олександр Антоненко.

Читайте такожВ уряді РФ порадили росіянам менше думати про курс рубля

Ритейлери в свою чергу також повідомили виданню, що в січні відзначається зростання попиту на електроніку і побутову техніку, а покупки в кредит зумовлені тим, що за минулий рік доходи громадян і купівельна спроможність знизилися.

Нагадаємо, у четвер курс долара на Московській біржі вперше після деномінації 1998 року перевалив за 85 рублів.