Держрегулювання кошторисної зарплати у будівництві можуть скасувати / Фото УНІАН

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України (Мінрегіон) планує скасувати регулювання розміру кошторисної заробітної плати в будівництві та спростити процедуру складання кошторисної документації, внісши зміни в Порядок розрахунку розміру кошторисної заробітної плати, який враховується при визначенні вартості будівництва об'єктів.

Читайте такожВ Україні скоротилися обсяги будівництва

Як повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Лев Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook, вже готується відповідний проект наказу.

Відео дня

"З минулого року ми обговорювали можливість у рамках децентралізації скасувати практику централізованого розрахунку фіксованого кошторисної заробітної плати та спростити процедури розрахунку кошторисної документації. Це очікувані дерегуляціонние зміни в галузі, які сприятимуть визначенню справедливої ринкової оплати праці для будівельників", - написав Парцхаладзе.

Він зазначив, що таке рішення буде сприяти поліпшенню інвестиційного клімату та дерегуляції будівельної галузі.

"Метою змін є визначення розміру кошторисної заробітної плати на стадії розробки кошторисної документації замовником (інвестором) самостійно, виходячи із статистичних даних по середньомісячної заробітної плати штатних працівників у будівництві та прогнозного індексу споживчих цін", - зазначив Парцхаладзе.

При цьому він зазначив, що в 2018 році орієнтовний розмір кошторисної заробітної плати в будівництві визначений на рівні від 5500 до 7800 гривень, що відповідає середньому рівню складності робіт у будівництві 3,8 при виконанні робіт у звичайних умовах.

Як повідомляв УНІАН, Мінрегіон має намір розширити перелік нескладних будівельних робіт, що не вимагають отримання дозволу на їх виконання, закінчення яких об'єкт не підлягає прийняттю в експлуатацію.