Ілюстрація / REUTERS

Компанії Apple доводиться поспішати з запуском iPhone 9 - спадкоємця iPhone SE, оскільки компанія продовжує втрачати позиції в Китаї.

Як повідомляє видання Gizchina із посиланням на джерела, на цей момент поточне тестування продукту завершено, і тепер компанія планує випустити цей пристрій вже в березні, передає НВ.

Джерела пояснюють, що Apple доводиться поспішати із запуском iPhone 9, бо компанія продовжує втрачати позиції в Китаї, який залишається найбільшим ринком смартфонів. Поява iPhone 9, який раніше фігурував як iPhone SE 2, в Індії та інших країнах, що розвиваються, має компенсувати це падіння.

Відео дня

Читайте такожЯк виглядатиме iPhone SE 2: з'єднання явилися нові рендери

iPhone 9 повинен отримати корпус від iPhone 8, екран діагоналлю 4,7 дюйма, сканер відбитків пальців Touch ID і матове покриття на задній панелі.

Крім того, Apple iPhone 9 буде поставлятися в двох варіантах зберігання — 64 ГБ і 128 ГБ.

Очікується, що пристрій з’явиться у продажу в першому кварталі року. Компанія з Купертіно зазвичай проводить прес-конференції щороку в березні. Ймовірно, новий пристрій представлять під час цієї конференції.

Смартфон буде працювати на чипсеті A13, що означає, що він буде підтримувати оновлення iOS протягом наступних кількох років. Що стосується ціни, пристрій буде коштувати менше 3000 юанів (приблизно $437).

Раніше повідомлялося, що Apple представить на початку 2020 року iPhone SE 2, а восени - відразу шість версій iPhone 12.