Розмір колісної бази становить 2686 міліметрів / фото Skoda

Компанія Skoda представить Octavia четвертого покоління 11 листопада 2019 року на спеціальному заході в Празі. Автомобіль побудують на модернізованій платформі MQB. Довжина новинки становить 4689 мм, а ширина — 1829 міліметрів.

Читайте такожSkoda почала серійне виробництво першого в своїй історії гібрида

Розмір колісної бази становить 2686 міліметрів. У ліфтбека об'єм багажного відділення дорівнює 600 л, а в універсала — 640 літрів. Коефіцієнт лобового опору — 0,24 і 0,26 відповідно, пише Autonews.

Відео дня

Судячи з раніше опублікованих шпигунських фотографій, Octavia наступного покоління отримала нову решітку радіатора, світлодіодні протитуманки, рейлінги і L-подібні світлодіодні ходові вогні. На кришці багажника з'явилися великі літери з назвою моделі — вперше таке рішення використовували на рестайлінговому Superb. У салоні новинки встановили цифрову приладову панель, електронне стоянкове гальмо, а також окремий 10-дюймовий сенсорний дисплей, який відповідає за контроль мультимедіа.

фото Skoda

У лінійку двигунів увійшли бензинові турбомотори: трициліндровий агрегат робочим об'ємом 1 л та 1,5-літрова «четвірка». Потужність агрегатів становить 110 і 150 к. с. відповідно. Топовий двигун — 2,0-літровий агрегат з віддачею 190 кінських сил.

Також клієнтам запропонують 2,0-літровий дизельний мотор з віддачею 115, 150 і 200 кінських сил. Двигуни можуть працювати з шестиступінчастою механічною коробкою передач. Також доступна семиступінчаста DSG з 48-вольта стартер-генератором.

Крім цього нова Octavia отримала гібридні модифікації. До складу силової установки такого автомобіля увійшов 1,4-літровий двигун з турбонагнітачем і електромотор. Сумарна потужність гібрида — 204 або 245 сил. Також буде доступна і газова модифікація новинки з 1,5-літровим агрегатом потужністю 130 кінських сил.

Пізніше клієнтам запропонують «заряджений» RS-варіант. Прем'єра такого автомобіля відбудеться після 2020 року. Також варто очікувати появи вседорожної версії Scout.