У Києві з 12 березня введено обмежувально-профілактичні заходи через коронавірус \ УНІАН

У Києві приватні перевізники, так само як і комунальні підприємства з перевезень, дезінфікують свій транспорт.

Читайте такожУ Радомишлі дезінфікували церкву й автовокзал, які відвідувала померла від коронавірусу

Про це заступник голови Київської міської держадміністрації Олександр Густєлєв написав у Facebook. «Друзi, вчора було багато запитань щодо дезінфекції маршруток, які курсують столицею. Інформую, що приватні перевізники, як i КП «Киïвпастранс», здійснюють обов'язкову дезінфекцію транспортних засобів перед подачею на лінію та після завершення робочої зміни. Сьогодні, станом на 9:00 ранку, 1 327 маршрутних автобусів пройшли необхідну обробку дезінфікуючими засобами», - зазначив він.

Відео дня

За інформацією Густєлєва, щоденно працівники КП «Киïвпастранс» обробляють 361 автобус, 349 тролейбусів та 276 трамваїв, що виходять на маршрути в столиці.

Як повідомляв УНІАН, 11 березня перший заступник голови Київської міської держадміністрації Микола Поворозник зазначив, що дезінфекцію пасажирського транспорту в столиці здійснюють щоденно.

За його словами, щодня перед виїздом рухомого складу на маршрут у комунальному транспорті міста здійснюють вологе прибирання миючими засобами. Ззовні рухомий склад миють під час проходження технічного огляду та у залежності від рівня його забруднення. Для обробки поручнів салонів, дверей, підвіконня, ручок пасажирських сидінь та підлоги додатково застосовуються дезінфекційні засоби. Вони внесені до переліку зареєстрованих та дозволених до використання на території України, мають свідоцтво про державну реєстрацію і призначені для дезінфекції пасажирського транспорту.

У Києві з 12 березня введено обмежувально-профілактичні заходи через коронавірус.