Лещенка планують повернути в УЗ - Береза / фото УНІАН

Колишній народний депутат Сергій Лещенко, з яким днями не продовжили контракт як з членом наглядової ради "Укрзалізниці", може знову увійти до його складу.

Як пише на своїй сторінці в Facebook екс-нардеп Борислав Береза, Міністерство інфраструктури має намір рекомендувати Кабміну повернути до складу наглядової ради Лещенка. Він також опублікував відповідний проект рішення.

"А зарплату йому будемо платити ми з вами зі своїх податків. Загалом, влада в черговий раз показує, що лояльні репутаційні банкрути їй ближче, ніж будь-хто. Сергію вітаю з теплим місцем, хоч він і абсолютно марний на цьому місці Україні", - написав Береза.

Відео дня
facebook.com/borislav.bereza

У коментарях він уточнив, що проект документу вже пішов на Кабмін.

"Значить рішення погоджено і він буде призначений. І знову очолить боротьбу з корупцією. А якщо врахувати, що результати у нього там нульові, то будуть знову багатомільярдні збитки від корупції на УЗ", - пише Береза.

Читайте такожЛещенко очолив створений наглядовою радою "Укрзалізниці" антикорупційний комітет

Напередодні стало відомо, що Кабінет міністрів не продовжив контракти з чотирма членами Наглядової ради "Укрзалізниці" - Шевки Аджунером (голова наглядової ради), Сергієм Лещенком, Олегом Журавльовим та Андреасом Матьє.

Робота й зарплата Лещенка в УЗ

Кабінет міністрів 18 грудня 2019 року призначив колишнього народного депутата Сергія Лещенка членом наглядової ради акціонерного товариства "Українська залізниця".

23 січня 2020 року наглядова рада акціонерної компанії "Укрзалізниця" вирішила утворити Комітет з питань комплаєнсу та антикорупції, який очолив Лещенко.

З початку 2021 року і станом на червень, згідно з декларацією, Лещенко отримав 1,788 мільйона гривень гонорарів, з них 1,66 мільйона гривень були отримані від АТ "Укрзалізниця".