У травні шляховики почнуть асфальтування проїжджої частини мосту / фото УНІАН

Київській міський голова Віталій Кличко заявив, що асфальтування проїжджої частини Подільсько-Воскресенського мосту в столиці почнеться в травні.

Читайте такожКличко опублікував відео, як Подільсько-Воскресенський міст звільняють від іржавих тимчасових опор

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час онлайн-брифінгу.

«Подільсько-Воскресенський мостовий перехід будують. Щоб облаштувати нові з’їзди на Верхній та Нижній Вали, розбирають старий вантовий міст. Роботи з демонтажу аварійної конструкції тривають уже кілька тижнів. Триває і будівництво заїзду на мостовий перехід з вулиці Верхній Вал. Фахівці збирають металоконструкції, що потім за допомогою домкратів поставлять на опори. Перекладають також інженерні мережі, облаштовують технологічні майданчики та проїзди», - повідомив Кличко.

За його словами, також триває спорудження насипу в районі Русанівських садів та будівництво мосту над ними. Там вже бетонують і встановлений прогін мосту зі сторони житлового масиву Троєщина.

«У травні дорожники розпочнуть асфальтування проїжджої частини Подільсько-Воскресенського мостового переходу. А на початку літа розпочнуть встановлювати ванти на арочну конструкцію мосту. Далі повністю демонтують нижню частину тимчасових опор і міст «стане» на своє місце. Хочу наголосити: ми робимо все, щоб до кінця цього року відкрити автомобільне сполучення Подільсько-Воскресенським мостовим переходом. І розпочати будівництво нової гілки метро», - підкреслив мер.