Toyota Corolla - лідер за продажами в сегменті бензинових авто / фото ua.depositphotos.com

У травні на українському ринку нових легковиків моделі з традиційними бензиновими двигунами втрачали прихильників, але продовжували домінувати на ринку.

Про це повідомляє асоціація українських автомобілевиробників "Укравтопром". Зокрема, нові легковики на бензині охопили 47% продажів, залишившись найпопулярнішими.

Однак по відношенню до попереднього місяця їхня частка зменшилась на один відсотковий пункт. Також на один відсотковий пункт зменшився сегмент дизельних авто - до 23%.

Відео дня

Водночас збільшилась ринкова частка електромобілів (плюс два відсоткових пункти), яка в травні становила 11%.

Зазначається, що без змін, по відношенню до квітня, залишились відсотки гібридних та авто з ГБО, яким належало 18% і 1% ринку нових легковиків відповідно.

Структура ринку нових авто у травні виглядає таким чином: автомобілі з бензиновими двигунами - 47% реєстрацій; дизельні авто – 23%; гібриди – 18%; електромобілі – 11%; автомобілі з ГБО – 1%.

Лідерські позиції за сегментами зайняли:

  • бензинові авто – Toyota Corolla;
  • дизельні – Renault Duster;
  • гібридні – Toyota RAV-4;
  • електро – Volkswagen ID.4;
  • авто з ГБО – Hyundai Tucson.

Продаж автомобілів в Україні - новини

Як повідомляв УНІАН, в Україні за січень зменшилася кількість авто з традиційними двигунами. Тоді в сегменті нових легковиків частка бензинових авто за рік зменшилася на 6 процентних пунктів і склала 54%. Дизельні авто також втратили 6 п.п. – їх частка зменшилася до 19%.

У травні український автопарк поповнив 2451 електромобіль. З них 559 одиниць нових і 1892 вживаних. ТОП-5 нових електромобілів на ринку в травні 2023 року виглядав таким чином: Volkswagen ID.4; Dongfeng Honda M-NV; Volkswagen ID.6; Honda E; BMW iX.

Вас також можуть зацікавити новини: