"Велике будівництво" протягом двох років передасть "Укрзалізниці" 20 нових поїздів виробництва Крюківського заводу / фото president.gov.ua

20 нових дизель-поїздів ДПКр-3, які будує Крюківський вагонобудівний завод (КВБЗ), планується передати Укрзалізниці протягом двох років.

Таке завдання поставив президент Володимир Зеленський, оглянувши новий поїзд, передає прес-служба Офісу глави держави.

Надати поїзди компанії планується в рамках оновлення рухомого складу за президентською програмою "Велике будівництво".

Відео дня

Поїзд ДПКр-3 складається з трьох вагонів, у яких є 69 сидінь першого класу та 101 сидіння другого класу. Вагони мають сучасний дизайн інтер’єру та екстер’єру, обладнані системами кондиціонування, резервного опалення та вакуумними вбиральнями. У поїзді передбачено безбар’єрний доступ для маломобільних груп та людей з інвалідністю. Конструктивна швидкість поїзда становить 140 км/год.

Поїзд відповідає усім українським та європейським стандартам, а отже його можна експортувати, розповіли представники Крюківського заводу.

Укрзалізниця вже отримала перші два такі потяги. Один з них курсує за маршрутом Коломия – Ківерці ("Прикарпатський експрес"). Наприкінці листопада цього року надійде третій поїзд, ще два очікуються у першому кварталі наступного. Їх планують використовувати на маршруті Київ – Аеропорт "Бориспіль".

Загалом УЗ отримає 20 таких поїздів, зазначив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

"Це будуть регіональні експреси, які можуть поїхати за напрямками Ізмаїл – Одеса, Харків – Краматорськ, Харків – Лозова, Харків – Попасна", – сказав він.

Крім того, такі потяги мають намір направити на регіональні маршрути Львів – Тернопіль – Чернівці – Коломия, Попасна – Куп’янськ – Харків – Суми – Ворожба.

Також Укрзалізниця замовила у Крюківського вагонобудівного заводу пасажирські вагони: 20 зі 100 замовлених вагонів мають бути поставлені до кінця 2021 року. Міністр інфраструктури Олександр Кубраков анонсував закупівлю ще щонайменше 500 вагонів у наступні два роки.

"Крім дизель-поїздів та пасажирських вагонів, завершується семирічна програма з оновлення парку вантажних вагонів, які збиратимуть, зокрема, на КВБЗ", - наголосили в ОП.

Нагадаємо, раніше Міністерство інфраструктури, Укрзалізниця та швейцарська компанія Stadler підписали Меморандум про співпрацю. За словами Президента Володимира Зеленського, це дозволить залучити на розвиток українського залізничного транспорту експортне фінансування у розмірі близько 500 млн євро.