Японська Toyota представила новий електрокар / фото REUTERS

Японський автовиробник Toyota представив концепт-кар Lexus із запасом ходу біля 1000 км, який планує випустити до 2026 року.  

Як повідомляє Reuters, концепт-кар LF-ZC показали на японському автосалоні Japan Mobility Show. Новий автомобіль використовує "призматичні, високопродуктивні" батареї, які забезпечують вдвічі більший запас ходу, ніж звичайні електромобілі.   

"Ключ до досягнення цих проривів — це мінімізація та скорочення запчастин у всіх сферах, включаючи менші, ефективніші батареї з більшою потужністю та більшим запасом ходу", - зазначив головний директор з брендингу Toyota Саймон Хамфріс. 

Відео дня

Компанія також заявила, що досягла успіху в подоланні проблем, пов'язаних з довговічністю твердотільних акумуляторів. Toyota планує продавати транспортні засоби на твердотільних батареях, які вважаються потенційною "зміною правил гри" в галузі завдяки їхньому діапазону та продуктивності, до 2027 або 2028 року.

Крім того, Toyota взяла на себе зобов’язання до 2035 року забезпечити 100% світових продажів бренду Lexus на електромобілях з акумуляторами.  

Компанія представила концепт-кар Lexus із запасом ходу біля 1000 км / фото REUTERS

Світові новинки електромобілів  

У жовтні 2023 року Toyota представила новий концепт компактного двомісного місяцеходу Toyota Baby Lunar Cruiser. В салоні замість керма встановлено два джойстики. Також авто має безповітряні шини і двигуни в колесах. Крім того, Baby Lunar Cruiser має всередині цифрову приладову панель із доповненою реальністю.  

З 30 листопада цього року компанія американського винахідника Ілона Маска Tesla попри труднощі з нарощуванням виробництва нарешті розпочне поставки футуристичного пікапа Cybertruck

Вас також можуть зацікавити новини: