Алла Шлапак / фото прес-служби політика

Він покликаний створити активний прошарок суспільства, здатного впливати на прийняття рішень як на місцевому рівні, так і на рівні держави. «Головна мета нашої партії «Соціальна справедливість» – побудова в Україні соціально справедливого суспільства, кожний громадянин якого буде гідно жити, а не виживати, і зможе захистити свої права та свободи. Та для цього потрібно, щоб українці були соціально та політично активними, знали як функціонує держава та її інституції, як реалізовувати свої права та обов’язки. Тому ми вирішили реалізувати освітньо-соціальний проект, який допоможе людям змінити їхнє життя на краще», - пояснює Алла Шлапак.

Проект «Школа громадського активіста» розрахований на людей будь-якого віку - нижня вікова межа 15 років, верхньої немає. Головне, щоб слухачі щиро прагнули отримати нові знання, уміння, навички, що допоможуть їм якісно змінити власне життя. Проект охоплює абсолютно різні напрямки: історію, соціологію, економіку, риторику, етику, естетику, політологію, медицину, журналістику тощо. Навчання у «Школі громадського активіста» є безкоштовним і відбуватиметься у формі 1,5-2 годинних лекцій, семінарів, трейнінгів, дебатів двічі на тиждень у вечірній час. Зокрема сьогодні програмою передбачені наступні актуальні та практичні для сучасної людини теми, які не є вичерпними:

• Як стати депутатом сільської, районної чи міської ради

Відео дня

• Як правильно представляти себе

• Секрети роботи ЗМІ

• Як співпрацювати з поліцією

• Як позбутися страху перед публічними виступами тощо

Стартуватиме проект у Чернігові, а далі буде реалізований у інших регіонах України. У «Соціальній Справедливості» переконані, що «Школа громадського активіста» стане першим і важливим кроком на шляху до побудови соціально справедливої держави. «Українці повинні зрозуміти і повірити в те, що вони здатні впливати на прийняття будь-яких рішень в державі. Так працює увесь цивілізований світ. Треба раз і назавжди чітко усвідомити, що влада – це не якість там небожителі, а менеджери, найняті громадою. І чим раніше люди зрозуміють, що саме вони є джерелом влади, тим швидше вони зможуть змінити власне життя, будучи активними громадянами. Наше ж завдання помогти їм у цьому, надати певні знання, які сформують відповідні навички», - наголошує Алла Шлапак.