Зеленський: Україні потрібно виграти інформаційну війну на окупованих територіях

Володимир Зеленський вважає, що Україні потрібно виграти інформаційну війну на тимчасово окупованих територіях, і підтримує план щодо введенню миротворців на Донбас.

Про це кандидат в президенти Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю західним ЗМІ.

За його словами, зараз Мінські домовленості не працюють, і потрібно запрошувати за стіл переговорів США і Велику Британію.

Відео дня

"Повернення всіх територій - питання серйозне. Ми боротимемося за це до кінця, тому що це наш суверенітет, наша незалежність. Це наша країна. Підтримка західних партнерів, санкції - це важливо. Але Мінські домовленості не працюють. Я говорив з Куртом Волкером (спецпредставник Держдепартаменту США з питань України. - Ред.). Потрібно розширювати стіл переговорів, залучати Велику Британію і США. Потрібно говорити з представниками РФ - від цього нікуди не втечеш. Мені подобається план Курта Волкера щодо введення миротворців. Тоді хоча б є припинення вогню. Ми не продаємо своїх людей і території – це навіть не обговорюється", - заявив Зеленський.

Також він вважає, що Україні необхідно виграти інформаційну війну на окупованих територіях. "Ми повинні виграти інформаційну війну спочатку на тимчасово окупованих територіях. Достукаймося до населення на території "ДНР-ЛНР". Вони українці. Мають з'явитися російськомовні новини, російськомовний канал європейського рівня з офісами в Європі і США. Їм треба постійно "пушити", що ви - українці, ви - наші", - зауважив Зеленський.

Читайте такожЗеленський впевнено тримається на першому місці президентського рейтингу – опитування

Разом з тим він переконаний, що олігархи не повинні впливати на інформаційний блок українських ЗМІ, а також в цілому на політичні процеси. "По-перше, вони жодним чином не повинні впливати на політичні процеси, купувати партії - це кримінал. Однозначно – жодного впливу на медіаресурси, на інформаційну атмосферу в країні. Так, вони власники каналів, але інформаційний блок не повинен їм підкорятися. Вони мають бути портфельними інвесторами в телебаченні. Це друге. І третє. Звичайно ж, потрібно піднімати питання щодо їхніх коштів, які були виведені з нашої країни, щоб ці гроші поверталися в Україну", - зазначив кандидат у президенти.

Говорячи про можливість поєднувати бізнес і політику Зеленський зазначив, що зараз йде процес його виходу з компанії "Квартал 95". "По-перше, у мене немає жодних зобов'язань перед власниками каналів, тому що я ціную свою свободу. Є контракти у студії "Квартал 95". У мене особисто контракт тільки зі студією "Квартал 95". Тому я не є обличчям каналу "1+1". Незалежно ні від чого вже розпочато процес мого виходу з компаній. Тому що є ще парламентські вибори, і в період парламентських перегонів я хотів би бути поза всіма контрактами, які пов'язані з моїм бізнесом", - заявив шоумен.

Говорячи про вплив Ігоря Коломойського Зеленський зазначив, що зараз є відносини з "плюсами" і як топ-менеджер він веде фінансові переговори. "Але якщо я виходжу з бізнесу, то про що радитися з ним?", - зазначає Зеленський.

При цьому він стверджує, що не збирається впливати на правоохоронні органи, в тому числі в контексті судових розглядів довкола націоналізації "Приватбанку". "Якщо в судах буде доведено, що гроші вкрадені, то їх 100% повинні повернути. Однозначно. Держава повинна допомагати, але при цьому не тиснути. Зараз за "телефонним правом" у президента тиснуть на суд. Тому у нас немає і нормальної судової реформи", - зазначив учасник президентських перегонів.

У цьому контексті він додав, що судова реформа, а також поява Антикорупційного суду та антикорупційних органів, на які не впливає президент, будуть сприяти створенню нормального інвестиційного клімату для західних партнерів.

При цьому Зеленський виступив за введення "нульової декларації". "Нульова декларація, за певний відсоток ти можеш задекларувати свої кошти, які ховав", - переконаний Зеленський.

Володимир Зеленський також зазначив, що виступає за вступ України в Євросоюз і НАТО, при цьому додав, що рішення повинні приймати українці на референдумі. "Природно, це співпраця з усіма європейськими державами. Це вступ до ЄС і НАТО. Я хотів би, щоб Україна була в Євросоюзі і в НАТО - але все-таки, це питання до українців. Повинен бути референдум, українці мають вирішувати, чи вступати країні в той чи інший союз", - вважає він.