Радники голови МВС Іван Стойко та Володимир Філенко / фото УНІАН

З вівторка, 16 квітня, оперативний штаб Міністерства внутрішніх справ України переходить на посилений режим роботи у зв'язку з виборчим процесом.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив радник міністра внутрішніх справ Володимир Філенко під час брифінгу щодо роботи правоохоронних органів у період виборчої кампанії, реагування на порушення законодавства, а також забезпечення публічної безпеки під час масових заходів.

«Від завтрашнього дня оперативний штаб МВС, який очолює заступник міністра внутрішніх справ генерал Сергій Яровий переходить на посилений варіант роботи. Відповідно, на посилений варіант роботи переходять всі структурні підрозділи, координаційні штаби в кожному регіоні так само. У нас достатньо сил для того, щоб забезпечити громадський порядок в день і перед голосуванням», - сказав він.

Відео дня

Читайте також«Я не буду називати кандидата»: Аваков анонсував підозри у справі виборчої «сітки»

Філенко підкреслив, що на МВС чекають два складних дні: дебати, якщо вони відбудуться, і день виборів.

«Ми не маємо на сьогодні підстав стверджувати про системну і велику підготовку до якихось провокацій, але ми готові до того, що можуть бути окремі прояви провокацій і незаконних дій. На фоні істерії, яка відбувається зараз у суспільстві, пов’язана з виборами, у соціальних мережах можливо, що у когось з громадян України буде те, що в народі кажуть – «зірве різьбу». І от окремі провокації ми чекаємо, ми до них готові», - пояснив Філенко.

У свою чергу радник міністра внутрішніх справ України Іван Стойко повідомив, що тз початку виборчого процесу до правоохоронців надійшло 8632 повідомлень, пов’язаних з виборами.

«Якщо говорити про другий тур виборів (з 1 квітня), то ми зараз маємо 779 заяв та повідомлень, пов’язаних саме з виборчим процесом… Взагалі з початку виборчого процесу до нас надійшло 8632 повідомлень, пов’язаних з виборами, і тому на сьогоднішній день ми вже склали і багато протоколів про кримінальні, адміністративні порушення», - додав Стойко.

Нагадаємо, раніше радник міністра внутрішніх справ України Іван Варченко запевнив у дотриманні органами МВС політичної нейтральності під час другого туру президентських виборів.