Зеленський прокоментував денаціоналізацію ПриватБанку / фото УНІАН

Кандидат в президенти Володимир Зеленський вважає, що рішення суду про денаціоналізацію ПриватБанку може свідчити про зв’язки чинної влади з колишніми власниками фінустанови.

Про це кандидат Зеленський заявив у ефірі програми "Право на владу" на каналі 1+1, передає ТСН.

"З точки зору ПриватБанку треба розбиратись - це рішення глобальне і проблемне для наступного президента. Але для сьогоднішнього президента відповідь проста, і її отримало суспільство, хто є "маріонеткою Коломойського", - заявив Зеленський.

Відео дня

Також кандидат запевнив, що сам зобов’язань перед бізнесменом не має: "З паном Коломойським я говорю лише з приводу співробітництва з каналом 1+1, а з приводу ПриватБанка я буду суто на захисті держави Україна".

Крім того Зеленський пообіцяв, що у разі обрання президентом, він, як гарант безпеки, зробить все можливе для врегулювання цього питання.

"Гарантую. що зроблю все, аби ПриватБанк був стабільним та не вплинув на економічні та банківські питання", - запевнив кандидат.

На питання, чи збирається він повертати Коломойському 2 мільярди, які бізнесмен воліє отримати за націоналізацію приватної власності, Зеленський заявив, що “не має двох мільярдів, щоб їх віддавати”.

Читайте такожВ Євросоюзі офіційно виступили із заявою щодо ситуації з "ПриватБанком"

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів ухвалив рішення націоналізувати "ПриватБанк" у грудні 2016 року, керуючись рекомендаціями Ради національної безпеки та оборони. До націоналізації ключовими акціонерами банку були бізнесмен Ігор Коломойський та його партнер Геннадій Боголюбов.

Сьогодні, 18 квітня, Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправним і скасував рішення 2016 року про виведення неплатоспроможного "ПриватБанку" з ринку за участю держави. Повний текст рішення колегія суддів обіцяє оголосити протягом десяти днів.

Згідно зі спільною заявою Національного банку, Міністерства фінансів і "ПриватБанку", повернення фінустанови його колишнім власникам за допомогою скасування рішення про націоналізацію неможливе.

Також у НБУ повідомили про наміри подати апеляцію на рішення суду у встановлені строки, або протягом 30 днів із моменту отримання повного тексту судового рішення.

Голова правління банку Петро Крумханзл запевнив, що рішення суду про скасування націоналізації не вплине на роботу "ПриватБанку". За його словами, банк працює в стандартному режимі, його ліквідність на сьогодні - майже 100% і немає жодних нестандартних ситуацій, включаючи масове зняття грошей з рахунків і ліміти на такі операції.

Міжнародні партнери України, зокрема Європейський банк реконструкції та розвитку, Світовий банк і посольство США, виступили із заявами про підтримку націоналізації "ПриватБанку", а також про важливість відшкодування збитків колишніми власниками збанкрутілих банків і про наміри ретельно стежити за подіями в цій сфері.