З'явились результати нового соцопитування щодо парламентських виборів / Фото УНІАН

Пропрезидентська партія «Слуга народу» є лідером електоральних симпатій серед політичних сил, які збираються брати участь у дострокових парламентських виборах.

Читайте такожУ Раді проходить екстрене засідання, скликане Зеленським (наживо)

Про це свідчить нове дослідження соціологічної групи «Рейтинг», що проводилось з 16 по 21 травня.

Відео дня

Так, «Слугу народу» готові підтримати 43,8% тих, хто має намір голосувати і визначився з симпатіями. За «Опозиційну платформу – За життя» – 10,5%, БПП Солідарність – 8,8%, Батьківщину – 7,3%, партію «Сила та честь» І.Смешка – 5,1%, партію С.Вакарчука – 4,6%, Радикальну партію О.Ляшка – 3,3%, Опозиційний блок – 3,2%. Рейтинг інших партій – менше 3%.

Зазначається, що «Слуга народу» – лідер в усіх макрорегіонах. «Опозиційна платформа – За життя» та «Опозиційний блок» мають міцні позиції у південно-східних областях. Інші партії, що зберігають шанси на проходження до парламенту, – у центрально-західних.

Крім того, «Слуга народу» – лідер так званого «другого вибору». Її готові підтримати у разі неучасті свого фаворита у виборах, ще 11,4% респондентів, що мають намір голосувати. За «Опозиційну платформу - За життя» у такому випадку могли б проголосувати ще 7,1%, Партію С.Вакарчука – 6,4%, Батьківщину – 5,1%, партію «Сила і честь» 4,9%, «Опозиційний блок» – 4,3%, Радикальну партію – 3,7%, Громадянську позицію – 3,6%, БПП Солідарність – 3,1%.

Антирейтинг партій наразі очолює БПП Солідарність. За неї за жодних обставин не проголосували б 51,9%.

Опитування проводилось серед населення України від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,2%.

Напередодні президент Володимир Зеленський підписав указ про розпуск Верховної Ради. Позачергові вибори до Верховної Ради призначено на 21 липня.