Супровід бюлетенів з окружкомів до ЦВК забезпечуватимуть спецпризначенці поліції / фото УНІАН

Супровід бюлетенів з окружних виборчих комісій до Центральної виборчої комісії забезпечуватимуть спецпризначенці поліції для запобігання можливих провокацій і правопорушень.

Як повідомили УНІАН у Департаменті комунікації Національної поліції України, про це йшлося сьогодні на відеоселекторній нараді з керівниками територіальних підрозділів Нацполіції під головуванням заступника голови відомства Олександра Фацевича.

Читайте такожРезультати виборів до Ради: половину протоколів опрацьовано, п'ять партій потрапляють у парламент

Відео дня

Фацевич доручив керівникам територіальних підрозділів забезпечити безперешкодний процес транспортування виборчої документації з дільничних до окружних виборчих комісій, а в подальшому – до Центральної виборчої комісії.

Крім того, поліція посилено забезпечуватиме охорону публічного порядку і безпеки громадян в місцях розташування окружних виборчих комісій.

«Для уникнення можливих провокацій і порушень необхідно використовувати можливості підрозділів поліції особливого призначення або тактико-оперативного призначення патрульної поліції. За необхідності можете розраховувати на резерви з числа сил Національної гвардії, зокрема і тих, які чергують в режимі авіапідтримки», – заявив Фацевич.

Він наголосив на необхідності якісного розслідування кримінальних проваджень, пов‘язаних з виборчим процесом, інформація про які вже внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань.