Відносно вищу готовність до участі у виборах проявляють старші категорії населення / фото УНІАН

Майже 60% українців обов’язково візьмуть участь у місцевих виборах 25 жовтня.

Читайте такожРазумков не бачить передумов для скасування виборів 25 жовтняПро це йдеться у прес-релізі за результатами опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" з 12 по 15 вересня.

"57% респондентів зазначили, що обов’язково візьмуть участь у місцевих виборах. Вагаються (50/50) – 19% респондентів, можливо візьмуть участь – ще 9% респондентів. Про малоймовірність участі у виборах зазначили 15% респондентів", - йдеться у прес-релізі.

Відносно вищу готовність до участі у виборах проявляють старші категорії населення, а також жінки та ті респонденти, у яких вищий рівень обізнаності про дату та систему виборів.

Також соціологи виявили, що 52% українців очікують незначних фальсифікацій на місцевих виборах. Водночас 22% вважають, що вони будуть значними, а 20% – взагалі їх не очікують.

Зазначається, що у порівнянні із президентськими виборами 2019 року очікування фальсифікацій на виборах значно знизилися.

Як проводилось опитування

  • Соціологічна група “Рейтинг” проводила опитування 12-15 вересня.
  • Методом телефонного інтерв’ю опитано 5 тис. респондентів віком від 18 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу.
  • Похибка репрезентативності дослідження - не більш як 1,4%.

Місцеві вибори 2020: що відомо

  • 15 липня Верховна Рада прийняла постанову про призначення чергових місцевих виборів на 25 жовтня (№3809).
  • Вибори депутатів Донецької та Луганської обласних рад не призначили у зв'язку з неможливістю забезпечення представництва спільних інтересів територіальних громад сіл, селищ та міст.
  • 30 серпня Центральна виборча комісія оголосила з 5 вересня початок виборчого процесу місцевих виборів, призначених на 25 жовтня.