Яку гру довго проходити: складено топ ігор із +100 годин / фото DualShockers

Відеоігри бувають дуже короткими, буквально на кілька хвилин, а бувають і настільки величезними, що в них можна "зависати" місяцями безперервно.

Редактори DualShockers, вивчивши статистику порталу HowLongToBeat, зібрали топ із 10 ігор, на проходження яких у гравців пішло найбільше часу. Важливо, що у рейтингу не враховувалися "нескінченні" ігри, а загалом у топі можна побачити чітку домінацію рольових проєктів з відкритим світом. Але навіть одиночні відеоігри часом здатні захопити на 100 годин.

  • Відкриває топ Kenshi, про яку багато користувачів, напевно, ніколи й не чули. Це хардкорна рольова гра з елементами "пісочниці", у якій гравець не пов'язаний сюжетом і може робити все, що завгодно.

  • Ви можете брати на себе нові ролі та заняття, досліджувати гігантський постапокаліптичний світ наодинці або зі своїм загоном, займатися крафтом, будівництвом або торгівлею і багатьом іншим.
  • За даними HowLongToBeat, на завершення Kenshi геймерам знадобилося в середньому 160 годин.

  • Слідом іде Відьмак 3: Дике Полювання з усіма DLC. Ще 2015 року гра поляків назавжди змінила рольові ігри з відкритим світом і досі лишається одним із найбільших і найпомітніших прикладів у цьому жанрі.
  • Багато хто намагався копіювати формулу Відьмака 3, а дехто (Assassin's Creed Valhalla) доволі близько підійшов у цьому плані, але поки ніхто не зміг затьмарити магнум опус CDPR. Якщо ви вирішили сісти за "Дике Полювання", то сміливо розраховуйте на 150+ годин геймплею.

  • Також у рейтингу опинилася Assassin's Creed Valhalla, захоплива пригода у світі вікінгів, з результатом у понад 145 годин.
  • З виходом трьох великих DLC  – "Гнів друїдів", "Облога Парижа" і "Світанок Рагнарека" – Валгалла пропонує не тільки один великий відкритий світ для досліджень, а й кілька величезних карт, включно з Англією, Норвегією, Францією та Ірландією, а також міфічні королівства, такі як Асгард, Йотунхейм і Свартальфхейм. У кожній локації є свої типи ворогів і сюжетна зав'язка.

Також у топ найтриваліших ігор потрапили TES V: Skyrim, Xenoblade Chronicles 2, Fallout 4, The Legend Of Zelda: Tears Of The Kingdom, Kingdom Come: Deliverance, Elden Ring і Cyberpunk 2077. На проходження кожної з них у вас піде мінімум 100+ годин.

Якщо вам подобаються "повільні", правдоподібні ігри, Kingdom Come: Deliverance може стати саме тим, що вам потрібно. У цій грі середньовічний світ заснований на реальних локаціях і має реалістичний масштаб, надаючи справжній досвід історичної епохи, доповнений повсякденними завданнями того часу.

Раніше геймери обрали найкультовішого героя відеоігор, і це точно не той, про кого ви думаєте. При цьому до рейтингу не потрапили Макс Пейн, Гордон Фрімен, Геральт та інші культові особи.

А якщо ви шукаєте, у що пограти у квітні 2024 року, УНІАН зібрав головні релізи цього місяця. Серед них –  драйвовий PS5-ексклюзив, барвиста "метроїдванія", а колишні ексклюзиви Xbox нарешті доберуться до PlayStation і Nintendo.

Вас також можуть зацікавити новини: